Изкуство и Общество

Путин готов да приюти бившия директор на ФБР

Русия е готова да предложи убежище на уволнения директор на Федералното бюро за разследване Джеймс Коми. Това заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

Държавният глава каза, че уволненият шеф на ФБР не се различава от Едуард Сноудън, така че Москва е готова да го приюти, посочва агенцията.

Путин заяви това по време на „пряката линия“, на която отговаряше на въпроси от най-различно естество. Джеймс Коми беше уволнен от американския президент Доналд Тръмп, което предизвика бурни реакции във Вашингтон.

Коми бе освободен от длъжност в момент, в който службите разследваха предполагаемите връзки на Тръмп с Кремъл. Доналд Тръмп категорично отрича тези обвинения.

Според Путин Джеймс Коми е повече активист за права, отколкото началник на тайните служби. „Шефът на тайните служби записва разговор с президента, който стига до медиите чрез приятел. Ако срещу него започне преследване по този въпрос, сме готови да му предоставим политическо убежище“, заяви шеговито Путин.

Той описа целия скандал като странен и добави, че според него Джеймс Коми е правозащитник, който защитава определена позиция.