Изкуство и Общество

Руски хакери са атакували избирателни списъци в САЩ

Руски хакери са атакували избирателни списъци в Щатите. Това заяви високопоставен служител на изборната администрация в град Далас, цитиран от „Ей Би Си нюз“.

Руски хакери са направили опит да се доберат до информация за избирателите преди президентските избори през месец ноември, спечелени от републиканеца Доналд Тръмп.

Американските власти разкриха, че опитите на кибер престъпниците да се доберат до информацията са ударили на камък. Службите са проследили IP адресите и те са ги отвели до Русия.

Още през месец септември миналата година официални лица от Департамента за вътрешна сигурност на САЩ разкриха, че руски агенти са набелязали избирателни списъци в повече от двадесет американски щата.

Американските служби са убедени, че от Кремъл са се опитали да повлияят на крайния резултат от президентските избори. Москва категорично отрича да има пръст в победата на Доналд Тръмп.

След успеха на републиканеца службите започнаха разследване за възможно връзки с Кремъл. Самият Тръмп също отрича да поддържа такива с лица от Кремъл.