България Север

Росен Цветков встъпи в длъжност като зам. областен на Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

Областният управител Невена Петкова представи пред екипа на администрацията и втория си заместник – Росен Цветков, който днес официално встъпи в длъжност. Новият заместник – областен управител е назначен със Заповед на Министър – председателя.

По време на представянето си Росен Цветков сподели, че в работата си ще заложи на диалога, ще бъде открит и ще обсъжда въпросите, така че да взимат най-добрите решения.

От 01.10.2015 г. до настоящия момент Цветков е бил общински съветник в Общински съвет – Севлиево, учител е и по информатика в ПМТГ “Иван Бъчваров“, Севлиево.

От 01.04.2014 г. до 29.04.2017 г. е бил редовен докторат и асистент специалност „КТТ“ в ТУ – Габрово.

Има магистърска степен по „Комуникационна техника и технологии“ от Технически университет – Габрово.

Ясни са вече и ресорите, които заместник – областните управители ще поемат. Съгласно Заповед на областния управител от 19 юни, Мария Пенева ресорно ще организира, контролира и отговаря за дейностите – транспорт и транспортни схеми; труд и социална политика; проблеми на безработицата и заетостта; безопасност и здраве при работа; здравеопазване.

Росен Цветков ще отговаря за земеделие и гори; околна среда и води; вероизповедания, етнически и демографски въпроси; координация и взаимодействие с неправителствения сектор.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730