Изкуство и Общество

Тръмп прие Порошенко в Овалния кабинет

Американският президент Доналд Тръмп се срещна с украинския държавен глава Петро Порошенко в Овалния кабинет. Двамата си стиснаха ръцете малко след като стана ясно, че американското министерство на финансите е наложило санкции на 38 лица и компании заради анексирането на Крим.

От пресслужбата на Белия дом обявиха, че двамата лидери са обсъдили ситуацията в източната част на Украйна и усилията за мирно решение на конфликта. Реформите и борбата срещу корупцията в Украйна също са били сред обсъдените теми.

Пред обективите на камерите в Овалния кабинет Петро Порошенко заяви, че страната му следва курса към реформи. „Ние наистина се борим да донесен свобода и демокрация“, заяви украинският президент.

„С много силна подкрепа в отбранителния сектор, подкрепа към нашите реформи, аз съм абсолютно сигурен, че Украйна ще успее“, заяви Порошенко.

Тръмп от своя страна заяви, че за него е огромна чест да се срещне с украинския президент. Продължаване на двустранното сътрудничество между двете страни е била основна тема на разговорите между двамата лидери.

Порошенко определи посещението си във Вашингтон като прекрасна възможност да обсъди сътрудничеството между двете страни в различни сфери – политическа, икономическа и в областта на сигурността.

Украинският президент приветства решението на САЩ да наложат нови санкции срещу Русия, определяйки го като цивилизован механизъм, който да принуди „а…