Изкуство и Общество

САЩ разработили „цифрова бомба“ срещу Русия

През месец август миналата година в Белия дом пристига плик от ЦРУ, с изричните инструкции, че само четирима души могат да го прочетат – американският президент Барак Обама и трима негови близки съветници.

Пликът съдържа разузнавателна бомба. Доклад, уличаващ руския президент Владимир Путин в пряко участие в кибер кампанията на американска земя. Държавният глава има една цел – да дискредитира президентската надпревара, пише „Вашингтон поуст“.

Американското разузнаване се е добрало до информация, че Путин е дал специфични нареждания да бъдат нанесени щети на номинацията на демократите в лицето на Хилъри Клинтън. Дадена е и задача да бъде оказана помощ за победата на нейния противник, Доналд Тръмп.

В седмиците преди президентските избори американските служби надушват руска следа в хакерските атаки, от които най-засегнал е именно лагерът на демократите, които впоследствие губят електоралния вот.

Барак Обама одобрява мерки, които трябва да накажат Кремъл за намесата на американските президентски избори. Бившият държавен глава одобрява и мярка, която дава зелена светлина на „поставяне“ на кибер оръжия в руската инфраструктура, разбира изданието.

Вашингтон иска да накаже руснаците и заради експулсирането на десетки дипломати. Проектът е дигитален еквивалент на бомби, които могат да бъдат детонирани от Щатите, ако напрежението с Москва ескалира. Обама одобрява мерките, но проектът още е в началн…