Изкуство и Общество

Ердоган загуби съзнание по време на молитва

Турският президент Реджеп Ердоган загуби съзнание по време на празнична молитва по случай свещения за мюсюлманите Рамазан байрам, съобщи Си Ен Ен Тюрк.

Репортерът на „Хюриет“ Азиз Йозен заяви, че по време на молитва в Истанбул около 06:00 часа сутринта държавният глава е припаднал. Веднага му е била оказана помощ.

Гардовете на президента първи се притекли на помощ, а малко по-късно са дошли и медицински екипи. Президентът е бил отведен на друго място в джамията – на носилка.

След инцидента Реджеп Ердоган заяви, че е добре. Както е известно, той има диабет, на което се дължи и загубата на съзнание в джамията. „Имаше усложнение, свързано с диабета. Сега съм добре“, заяви турският президент.

След сутрешната молитва Ердоган заяви пред репортери, че е неприемливо няколко арабски страни да искат от Катар затваряне на турската военна база там.

Катарските власти нарекоха натиска на своите съседи незаконна блокада, целяща да ограничи суверенитета и посочиха, че ултиматумът на Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Египет и Бахрейн е неразумен.