Изкуство и Общество

Самолет се превърна в „пералня“ във въздуха (ВИДЕО)

Полет от Пърт, Австралия, до Куала Лумпур се превърна в истински ужас за пасажерите близо час и половина след излитането, съобщи „Ей Би Си нюз“.

Самолет на „Еър Азия“ излетя от международното летище в австралийския град с 359 души на борда в посока Малайзия. Близо три часа по-късно кацна аварийно отново на летището в Пърт.

Пилотът е поискал разрешение за аварийно кацане заради „технически проблем“, посочва изданието. „Безопасността на пасажерите е наш приоритет“, обявиха от авиопревозвача.

Пътниците разкриха след кацането, че изведнъж самолетът е започнал силно да се тресе и се е превърнал в „пералня“. По всяка вероятност става въпрос за технически проблем с един от двигателите.

Пасажерите са чули и „малка експлозия“ малко преди да им бъде съобщено, че самолетът се връща отново към австралийска земя. Инцидентът се е разминал без сериозно пострадали.

На борда на самолета не се е стигнало до паника, но въпреки това пътниците са били много уплашени. Някои са получили медицинска помощ след кацането.

По случая се води разследване. Вижте кадри, заснето от пасажер, летящ в самолета „пералня“: