Изкуство и Общество

Путин и Лукашенко срещу глобалните проблеми (СНИМКИ)

Руският президент Владимир Путин предложи на своя беларуски колега Александър Лукашенко да обсъдят и съгласуват позициите на двете страни по въпросите на международния дневен ред, предаде ТАСС.

Имаме обширен дневен ред. В работен режим ще поговорим по всички направления, както по икономиката, така и по съгласуването на нашите позиции на международната арена, и по въпросите на сигурността, каза руският лидер на срещата си с Лукашенко в Москва.

Ние трябва да покажем на целия свят, че сме самодостатъчни икономики, самодостатъчни държави и в това отношение имаме немалко успехи. Това подпомага по-нататъшното развитие на интеграцията на нашите страни в рамките на съюзната държава, отбеляза на свой ред Лукашенко.

Той добави, че Русия и Беларус обсъждат въпроса за възможността да бъде отменен международният роуминг между двете страни.

По-късно руският министър на съобщенията Николай Никифоров каза пред журналисти, че подкрепя тази възможност, но добави, че това трябва да бъде решено от самите мобилни оператори.