Изкуство и Общество

САЩ: Търпението ни към Северна Корея приключи (СНИМКИ)

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че има много варианти по въпроса за КНДР. Той говори пред медиите след срещата в Белия дом с южнокорейския си колега Мун Дже-ин, съобщи Reuters.

Ракетно-ядрената програма на Северна Корея изисква „решителен отговор“ и ерата на „стратегическото търпение“ на Вашингтон спрямо режима в Пхенян приключи, каза убедено Тръмп.

Двамата държавни лидери обсъдиха по какъв начин да бъдат спрени балистичната и ядрената програма на Северна Корея и преговаряха по търговско споразумение между Вашингтон и Сеул, предаде АП.

„Ние работим в тясна връзка с Южна Корея и Япония, както и с други партньори от света, по серия от мерки – дипломатически, икономически и в сферата на сигурността, за да защитим нашите съюзници и нашите граждани от заплахата, позната като Северна Корея“, отбеляза Тръмп.

Двамата първо разговаряха на четири очи, а после в срещата се включиха и други представители на двете държави. Лидерите направиха и изявления пред журналисти.

Вчера Тръмп даде официална вечеря за Мун малко след като финансовото министерство на САЩ включи в черен списък китайска банка заради незаконна търговия за милиони със Северна Корея.