България Север

Обстановката в областта към момента е нормална

снимка: Областна администрация – Габрово

Към този час на деня обстановката в област Габрово е нормална. Областният управител на Габрово Невена Петкова е в контакт с всички служби, отговарящи за защита на населението от бедствия и получава периодично информация от тях за ситуацията в областта.

Пътищата са проходими, няма населени места без ток, както и не са постъпвали сигнали за бедстващи хора, информират от администрацията на губернатора.

Състоянието на реките и язовирите е задоволително, няма възникнали бедстващи ситуации. Въпреки това областният управител напомня на собствениците и ползвателите на язовири, че е необходимо стриктно да се изпълняват предписанията на Междуведомствената комисия от извършената последна проверка.

Прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология за утре, 4 юли, е че през нощта в Централна и Източна България ще продължи да се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки.

В Западна България валежите ще отслабват и до сутринта ще спрат. Утре преди обяд все още на места в Източна България ще има превалявания, но вече по-слаби и в процес на спиране.

Над останалата част от страната облачността ще се разкъсва и намалява в следобедните часове до предимно слънчево време. В източната половина от страната ще духа умерен и временно силен север-северозападен вятър. Максимални температури между 21° и 26°.

През следващите дни времето ще е предимно слънчево, с развитие на купеста облачност след обяд, но вероятността за валежи е малка. Още в сряда вятърът и в Източна България ще отслабне. Бавно ще се затопля и в петък максималните температури ще са между 29° и 34°.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730