България Север

Едри и строителни отпадъци се събират по график

снимка: Община Габрово

Поради зачестилите случаи на нерегламентирано изхвърляне на отпадъци във и около съдовете за смет, Община Габрово напомня, че е необходимо да се спазва графика за тяхното събиране.

Общинското предприятие „Благоустрояване“ осъществява събирането и транспортирането на отпадъците по следния график: понеделник и петък – треви и клони; вторник и четвъртък – едрогабаритни отпадъци (мебели, обзавеждане и др.); сряда – дребен строителен отпадък от домакинствата (обем до 1 куб. м).

Отпадъците трябва да бъдат разделно събрани в чували или приведени в удобен за товарене вид и поставени до съдовете за смет в деня, преди определения по график ден за събирането им.

Всички останали отпадъци от домакинството е необходимо да се изхвърлят в съдове за смет, в съответствие със системата за разделно събиране на битовите отпадъци.

Излязло от употреба електрическо и електронно оборудване може да бъде предадено с безплатна заявка на тел.: 0800 14 100 или на е-mail: order@makmetal.eu (всеки работен ден от 9 до 17 часа и в събота от 9 до 16.30 часа). Събирането и транспортирането се извършва на 20-то число на месеца. В зависимост от предаденото количество, заявителите ще получат ваучер за отстъпка при пазаруване в голяма търговска верига за техника.

Отпадъци, изхвърлени извън горепосочения график, няма да бъдат събирани и транспортирани. Повече информация може да получите от ОП „Благоустрояване“ на телефон: 066 801 435 и ОП „Регионално депо за неопасни отпадъци“ на тел.: 0877 158 828.

Изхвърлянето на обемни строителни отпадъци в или около съдовете за смет не е позволено. В случай че извършвате строително-монтажни дейности, от които се генерират големи количества строителни отпадъци (повече от 1 куб. м), е необходимо да подадете предварителна заявка към ОП „Благоустрояване“ на тел.: 066 801 435.

Строителните отпадъци може да транспортирате лично до Регионалното депо за неопасни отпадъци, където ще бъдат депонирани, след като заплатите необходимата за това такса.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730