Изкуство и Общество

Комик се гаври с Меркел и бежанци-зомбита (ВИДЕО)

Известният словенски комик Клемен Слаконя представи новата си пародийна песен. Парчето носи заглавието “Ruf mich” („Обади ми се”) и основен обект на осмиване в него е германският канцлер Ангела Меркел.

Слаконя публикува в YouTube видеото, в което той танцува, облечен като канцлера, заедно с националния отбор по футбол на ФРГ и с бежанци, които поразително приличат на зомбита.

„Мигрантите, които идват към Европа, нямат възможностите, които би трябвало да получат, така че те са като „живите мъртви”, обяснява самият автор в интервю за Reuters.

В една от сцените Слаконя е облечен с панталони с цвета на знамето на ЕС, а след като ги сваля, се показва бельото му, на което пише „Брекзит”.

В клипа се появяват още фюрерът Адолф Хитлер и стопанинът на Белия дом Доналд Тръмп.

32-годишният Слаконя има милиони почитатели по света. Той е актьор в Словенския национален театър.

Това е третата пародия от проекта #TheMockingbirdMan (Човекът присмехулник). Първото му видео осмива руския президент Владимир Путин, а второто колегата му Доналд Тръмп.

Комикът сподели, че има планове да се превъплъти и в образите на турския президент Реджеп Ердоган, както и на севернокорейския лидер Ким Чен-ун.