Изкуство и Общество

Осъдиха баща, убил брутално дъщеря си на Коледа

Британският съд осъди на доживотен затвор 33-годишен мъж, убил брутално малката си дъщеря на Рождество Христово, съобщи „Скай нюз“.

Лий Паркър, живеещ близо до град Бристъл, бе признат за виновен по обвинения в убийството на своята дъщеря преди половин година. Случаят шокира местната общност.

В коледната нощ мъжът е бил пиян и дрогиран, което е предизвикало агресивните му действия. Той многократно е удрял главата на 6-месечната си дъщеря във вратата на банята.

Разследващите разкриха, че в трагичната нощ Лий Паркър е изпил две бутилки вино и една бутилка водка. Освен това е употребил и наркотични вещества – канабис и кокаин.

Около 21:00 часа по Коледа поведението на бащата се променило рязко и той започнал да удря малката си дъщеря. Травмите по главата й са били толкова сериозни, че детето е нямало шанс да оцелее, разкриха медиците.

Бебето е имало „катастрофални наранявания“ по главата, включително няколко фрактури на черепа. Майката на детето е била навън в злощастната вечер, планирайки да се прибере на следващата сутрин. Тя е поверила детето на Лий Паркър, защото го смятала за „грижовен и любящ баща“, посочват разследващите.