Изкуство и Общество

Русия удари Ислямска държава със стратегическата авиация (ВИДЕО)

Стратегическата авиация на Русия нанесе удар по военни обекти на „Ислямска държава“ в Сирия с последно поколение крилати ракети. Въздушно-космическите сили на Федерацията нанесоха удари с крилати ракети „Х-101“ по обекти на бойци на групировката.

В резултат на удара са били унищожени три големи склада с оръжие и боеприпаси, съобщи Министерството на отбраната на Руската федерация, цитирано от ТАСС.

„На 5 юли стратегически ракетоносци „Ту-95МС“, излетели от аеродрум Енгелс от територията на Руската федерация, извършиха полет с дозареждане във въздуха и нанесоха удар с най-нови крилати ракети „Х-101″ по обекти на терористите от ИД на границата на провинциите Хама и Хомс на Сирийската арабска република“, се казва в съобщението на руското военно ведомство.

От ведомството уточниха, че в резултат на удара са били унищожени освен три големи склада с оръжие и боеприпаси, също и команден пункт на терористите в района на град Акербат, което е било потвърдено от данни на разузнаването.

„Х-101“ е руска стратегическа ракета с въздушно базиране, създадена с използването на съвременни технологии за намаляване на радиолокационната видимост. Ракетата може да поразява цели на разстояние до 4500 километра.