България Север

Крави „дефилираха“ насред жилищен квартал в Габрово (снимки)

снимка: Христо Тотев

Няколко крави най-необезпокоявано направиха своята неделна разходка, но не на някоя поляна, а насред жилищен квартал в Габрово. „Кравешкото дефиле“, в района на новото кръгово на Трендафила, бе заснето от граждани и публикувано във фейсбук – групата „Нарушителите в Габрово“, където предизвика вълна от коментари.

снимка: Христо Тотев

Куриозните фотоси показват как селскостопанските животни потропват по пътното платно сред движещите се покрай тях коли, без притеснение, че създават реална опасност от инциденти, принуждавайки всички шофьори да се съобразяват с тяхното „нашествие“ на пътя.

снимка: Елена Бояджиева

Шеговитият коментар на автора, в чиито обектив попаднали кадрите, е „Внимание, ниско прелитащи крави“. От друг пост в социалната мрежа, документирал обиколката на кравите и публикуван също в „Нарушителите в Габрово“, пише „Май няма нужда от коментар…“, а трети – „Тоя в насрещното какво прави?“.

снимка: Елена Бояджиева

Засега не е известно откъде са се появили животните, както и коя е била крайната им дестинация, към която са се отправили четириногите „пътешественици“, но твърде е вероятно това да са били близките тревни площи. Въпреки комичната страна на случката, хората са на мнение, че трябва да бъдат взети мерки срещу безпризорните животни, сновещи от време на време из квартала.

снимка: Румен Чанлиев

Ще припомним, че случката с разхождащи се селскостопански животни явно не е изолирана, тъй като само ден след Празника на храбростта и Българската армия – Гергьовден (6 май), отново в района на габровските квартали „Трендафила“ 1 и 2, бе заснето и публикувано цяло стадо, наброяващо около 15-на кози, които най-тържествено преминаха по ул. „Лазурна“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730