България Север

Три полицейски акции в Габровско за ден

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Три специализирани полицейски операции по безопасност на движението, с цел намаляване на тежките пътно-транспортни произшествия, са били проведени в края на миналата седмица на територията на Дряново, Габрово и Севлиево, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

В Дряново, по време на акцията били проверени общо 46 автомобила. Установени са 20 нарушения: неизползване на обезопасителни колани – 3, един неправоспособен водач, един без сключена застраховка „Гражданска отговорност“, 6 автомобила без включени светлини, 6 МПС с непълно оборудване и трима водачи – с нередовни пътни документи. За констатираните нарушения били съставени 8 акта и наложени 9 глоби с фиш.

В Габрово, по метода на широокобхватния контрол, били проверени 19 превозни средства. Установени са седем нарушения, за които били наложени 6 глоби с фиш и съставен 1 акт.

В Севлиевска община полицейските екипи работили по контрол на пътното движение на територията на с. Душево. От 19.00 ч. до 21.00 ч. на 6 юли, били проверени 20 автомобила и 29 лица.

Констатирани са 11 нарушения: водачи и пътници без обезопасителни колани – 3, 4 МПС-та без включени светлини, 1 техническа неизправност, без преминат годишен технически преглед – 1 и двама с нередовни документи. За установените нарушения органите на реда съставили общо 5 акта и наложили 6 глоби с фиш.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730