Изкуство и Общество

Арестуваха мъжа, ударил непознат в берлинското метро. Руснак е

Немските сили за сигурност арестуваха мъжа, който удари непознат в станция на берлинското метро. Задържаният е 39-годишен руснак, Игор Б., съобщи „Билд“.

Службите разкриха, че арестуваният мъж е бил настаняван няколко пъти в психиатрични клиники за лечение. Открит е от полицията в приют за бездомници в квартал Шарлотенбург.

Поредният случай на насилие шокира Германия. След разпространената информация и снимки от разследващите в полицията са постъпили десетки сигнали от хората, твърдящи, че са разпознали мъжа.

Инцидентът в берлинското метро на станция „Александерплац“ стана около 01:45 часа след полунощ. Мъж удари в гръб непознат, който падна на стълбите. Пострадалият бе настанен за лечение с наранявания по главата и тялото.

Случаят бе идентичен с този през миналата година, когато мъж изрита брутално непозната жена, отново в берлинското метро. По-късно се оказа, че нападателят е български гражданин.

Светослав Стойков беше заловен и изправен пред съда. Той беше осъден на близо три години затвор заради ритника, който бе заснет от охранителните камери и шокира цяла Германия.