Изкуство и Общество

Жена загина на най-опасното летище в света

Жена от Нова Зеландия загина трагично на летището на карибския остров Синт Мартен, което е определяно като най-опасното в света, съобщи „Гардиън“.

Пистата на летището се намира на метри от брега. Кацащите самолети прелитат близо до туристите на плажа, което създава и рискове за сигурността им.

Летището се превърна в туристическа атракция за хиляди туристи, които си правят селфита и заснемат кръжащите над тях машини. За 57-годишна жена обаче това действие доведе до фатален инцидент.

Полицията разкри, че жената се качила на ограждение близо до пистата – въпреки предупрежденията на властите това да се избягва. Въздушната струя на Боинг 737 издухала жената, която паднала и си ударила главата в бетоново заграждение.

Малко по-късно е починала от наранявания си. Много туристи посещават острова само за да видят отблизо кацането на самолет, но рисковете за сигурността им са големи при неспазване заръките на властите.

През 1942 година летището е било създадено за военни самолети и за целите на бойната авиация. По-късно обаче на него вече кацат граждански полети.