Изкуство и Общество

Пребит до смърт заради селфи с гъркиня (ВИДЕО)

Американски турист беше пребит до смърт в Гърция, защото си направил селфи с гръцка сервитьорка. „Екатимерини“ съобщи, че 22-годишното момче е било погребано в родния си град в Тексас.

Инцидентът стана през миналата седмица на остров Закинтос. Разследването по случая продължава, а в дните след трагичните събития бяха разпространени и кадри от побоя.

Говорител на гръцката полиция посочи, че боят в нощно заведение е започнал малко след като тъмнокожият американски младеж Бакари Хендерсън си направил селфи с една от сервитьорките в бара.

На кадрите от охранителните камери се вижда, че боят се пренася на улицата. Американецът е повален близо до паркирана кола и бива пребит брутално от няколко души. Умира от травмите, нанесени по глава и тялото му.

По-късно стана ясно, че сърби стоят в основата на конфликта. „Сърбин, който беше близо до нас, се приближи и ме попита: „Има толкова много сърби тук, защо говориш с чернокож?“, разкри сервитьорката. Секунди по-късно мъж се приближава до масата на американеца и го удря в лицето. Той отвръща на удара, а след това мелето се пренася на улицата.

Седем души бяха арестувани след трагичния инцидент – петима сърби, един грък и британски гражданин от сръбски произход. Други две лица бяха пуснати под парична гаранция. Задържаните са на възраст между 18 и 34 години.

Приятелите на починалото момче го описват като човек, който никога не е търсил конфлик…