България Север

„Децата на Севлиево“ с успех от Златна Прага

снимка: ВГ „Децата на Севлиево“

Вокална група „Децата на Севлиево“ се завърна от XXIV фолклорен фестивал в Прага, който ежегодно събира изпълнители от цяла Европа. В него участваха разнородни формации – вокални състави, танцови групи, младежки оркестър и народни оркестри. На различни сцени в чешката столица се състезаваха приятели на фолклорното изкуство, като представяха традиционни песни и танци от различни краища на континента.

снимка: ВГ „Децата на Севлиево“

Честта да представи българския фолклор бе на талантливите момичета и момчета от вокална група „Децата на Севлиево“. На откритата лятна сцена на Галерия „Арфа“ севлиевските певци по великолепен начин пресъздадоха емблематични български народни песни, обработен многогласен фолклор и световни традиционни песни. Атрактивните им изпълнения предизвикаха много възхищение и аплодисменти.

снимка: ВГ „Децата на Севлиево“

Овациите бяха както за общите изпълнения, така и за солистите Виктория Иванова, Хрисиана Лалева, Невин Алиева, Калина Неделчева, Айсу Еминова, които покориха публиката с емоционалност и дълбочина, а чрез техните изпълнения посланието на песните докосна сърцата на публиката.

снимка: ВГ „Децата на Севлиево“

След концертите „Децата на Севлиево“ се радваха на подчертан интерес както от публиката, така и от другите участници. Последваха много поздравления, прегръдки и снимки с феновете.

снимка: ВГ „Децата на Севлиево“

И заслужено ВГ „Децата на Севлиево“ получиха наградата на фестивала за „Най-високо художествено ниво“. А на гала-концерта Златният плакет на организаторите за „Най- добра фолклорна група“ заслужено беше даден на талантливите певци от ВГ „Децата на Севлиево“. За пореден път възпитаниците на г-жа Ваня Ангелска представиха по безспорен начин красотата на българския фолклор и високото ниво на групата.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730