Изкуство и Общество

Москва: Твърденията на ЦРУ минават границата на разумното

Твърденията на директора на ЦРУ Майкъл Помпейо, че Русия се била месила в американските избори в течение на повече от осем години, минават границата на разумното, заяви първият дипломат на Москва Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

Да се твърди, че сме се месили в американските избори през 2008 и 2012 г. означава, че президентът Барак Обама дължи на нас победите си. Оставям това без коментар, то минава границите на разумното, каза министърът в интервю за телевизия NBC.

Лавров призова Вашингтон по отношение на Сирия да се съсредоточи върху одобрените от Съвета за сигурност на ООН задачи. Той каза, че работата по оформянето на южната зона за деескалация в Сирия ще приключи в най-скоро време.

Лавров изрази съмнения в секретността на информацията, предадена му от американския президент Доналд Тръмп на срещата им във Вашингтон през май.

На въпрос може ли кризата на Корейския полуостров да се реши със смяна на режима в Пхенян, Лавров отговори, че Русия не вярва във смяната на режими където и да било.