Изкуство и Общество

Путин за американските санкции: Цинизъм!

Руският президент Владимир Путин заяви, че ако САЩ наложат нови санкции, то това ще бъде пример за използване на геополитиката за икономически цели, съобщи ТАСС.

Държавният глава определи като „особен цинизъм“ възможността Вашингтон да наложи санкции. Путин заяви, че по този начин американците ще осигурят собствените си интереси за сметка на своите съюзници.

Камарата на представителите на САЩ прие законопроект за затягане на санкциите срещу Русия, Иран и Северна Корея, който трябва да бъде приет и от горната камара на Конгреса. Президентът Доналд Тръмп може да наложи вето, въпреки че този политически ход би предизвикал негативизъм.

„Опитите да ни провокират се правят от дълго време. Санкциите срещу Русия са незаконни и нарушават принципите на Световната търговска организация“, заяви Владимир Путин.

По отношение на работата на американския държавен глава Доналд Тръмп, руският президент заяви, че американският народ е този, който трябва да му даде оценка.

Путин за пореден път отрече Кремъл да се е намесил в президентските избори в Щатите и добави, че „всичко, което виждаме, е антируска истерия“.

По думите на руския президент се използват антируски способи във вътрешните политически борби. Владимир Путин изрази съжаление, че двустранните отношения между Москва и Вашингтон са станали жертва на вътрешните политически процеси на американска земя.