Изкуство и Общество

Игра на санкции! Русия отвърна на САЩ

Русия отговори на американските санкции, налагайки контра санкции. Руското външно министерство обяви въвеждането на мерки, които са удар по дипломатическото представителство на американците.

Американският сенат одобри новите санкции, които ще бъдат насочени срещу Русия, Северна Корея и Иран. Президентът Доналд Тръмп може да наложи вето, но този политически ход е малко вероятен.

От началото на следващия месец американското посолство трябва да преустанови използването на всички складови помещения на улица „Дорожная“ в столицата Москва, както и вилата в „Сребърен бор“.

Това става ясно от разпространена информация на руското външно министерство, съобщи ТАСС. Освен това общият брой на персонала, работещ в американското дипломатическо представителство и консулства, трябва да бъде намален до 455 души.

Руското външно ведомство посочи също така, че запазва правото си да наложи допълнителни мерки, които могат да окажат влияние на интересите на Съединените американски щати.

Вчера руският президент Владимир Путин заяви, че американските санкции са пример за използване на геополитиката за икономически цели. Той описа американските санкции като „цинизъм“.

Текстът бе одобрен в Сената с огромно мнозинство. Според Кремъл санкциите във Вашингтон нарушават международното право и принципите на Световната търговска организация.