Изкуство и Общество

За пръв път след 20 години (ВИДЕО)

По случай 20-тата годишнина от трагичната гибел на една от най-впечатляващите личности в съвременната британска история – принцеса Даяна, на 9 август на Острова ще бъде излъчен документален филм, в който за пръв път „принцесата на народа” ще разкрие част от своя личен живот. Във филма Diana: In Her Own Words има „излишно провокативни” моменти, смята нейният брат Чарлз Спенсър.

Филмът е заснет в периода 1992-1993 г. в двореца Кенсингтън от актьора и преподавател по риторика Питър Сетелен. Кадрите, в които Даяна откровено говори за своя интимен живот, са показвани по-рано в САЩ, но британците ще имат възможността едва сега да ги видят за пръв път.

Темите, които най-много раздразниха близките на принцеса Даяна, са следните:

* Изневярата: „Отказвам да бъда единственият принц на Уелс, който никога не е имал любовници”, казва принц Чарлз в отговор на обвиненията на Даяна за връзката му с дългогодишната му приятелка Камила Паркър Боулс.

* Недостатъчно секс: В отговор на въпрос на автора на филма относно нейния интимен живот, Даяна казва, че е спала с Чарлз един път на три седмици, докато 6-7 години преди развода „огънят” между тях напълно изгасва.

* Любов към друг: Даяна признава, че се е влюбила в своя женен охранител Бари Манаки, но отбелязва, че отношенията им нямат сексуален характер.

* Смелите мечти: Даяна е искала да избяга от кралския дворец заедно с Манаки.</p…