Изкуство и Общество

Уволниха служителка, защото изяла шоколада на колежка

64-годишна жена беше уволнена от работа, защото изяла шоколада на своя колежка. Случаят влезе в съда в германския град Хайделберг, съобщи The Local.

Уволнената дама е работила като здравен служител в дом за деца с увреждания. Повече от три десетилетия се е грижела за децата и са й оставали няколко години до пенсиониране.

Работодателят й обаче я уволнил, защото изяла шоколада на своя колежка на стойност €2.50. 64-годишната жена беше обвинена също така, че е използвала пералнята на работното място, за да си пере дрехите.

Жената заведе дело срещу своя работодател. В съда тя бе обвинена, че е извършвала кражби през годините. Съдът посочи, че използването на пералнята не е забранено, а шоколадът в крайна сметка може да бъде възстановен.

В крайна сметка уволнената дама спечели делото. В съдебната зала бе постигнато споразумение между нея и работодателя и жената се върна на работното си място. „Главата ми е високо вдигната, не съм направила нищо грешно“, заяви 64-годишната германка.

Работодателят заяви, че е прибегнал до тежката дисциплинарна мярка не толкова заради самия шоколад, а заради примера, който се дава по този начин на децата.