Бизнес и Политика

Bitcoin: Никой не знае какво ще се случи утре

От началото на годината стойността на Bitcoin се утрои и достигна почти 3000 долара. След промяната в алгоритъма му днес обаче никой не знае какво ще се случи с криптовалутата, съобщи германската информационна агенция „Фокус“.

Bitcoin съществува само дигитално. Валутата се създава чрез „копаене“ от „миньори“, които най-просто казано използват компютрите си, за да установяват дали крипто-транзакциите са валидни. В замяна те получават Bitcoin-и.

Няма никакво физическо изготвяне на банкноти или монети. Именно заради това децентрализираната криптовалута е толкова популярна. Всеки момент тя може да замени еврото или долара – мечтата на всеки един притежател на Bitcoin, след като това би довело до много по-голям бум в стойността на криптовалутата.

Въпреки това изходната ситуация може да се промени радикално още утре. На 1-ви август алгоритъма на криптовалутата ще бъде актуализиран. След промяната „копаенето“ на Bitcoin и разплащането с него би трябвало да се извършват по-бързо.

Досега с покачването на количеството на криптовалутата се увеличаваше и нужното време за произвеждането ѝ. Причината за това е сложната Блокчейн-техника, която може да бъде определена като защита срещу измами, след като чрез нея се записват всички Bitcoin-транзакции.

С помощта на новата актуализация целият този процес ще се забърза. Проблемът е, че миньорите не искат това. Благодарение на по-сложното и …