Изкуство и Общество

Мадуро се присмя на американските санкции

Президентът на Венецуела Николас Мадуро се присмя на американските санкции, наложени срещу него заради продължаващите безредици в южноамериканската страна.

Американското правителство замрази авоарите му и го определи като „диктатор“. От месеци Венецуела се тресе, като се стигна и кървави сблъсъци с десетки убити.

САЩ и Европейския съюз осъдиха остро изборите за учредително събрание на Венецуела, което трябва да приеме новата конституция на страната. Опозицията не призна вота, а хиляди венецуелци излязоха по улиците на страната.

Николас Мадуро се присмя на американските санкции и посочи, че те по никакъв начин не променят плановете му. „Те не ме притесняват. Заплахите и санкциите от империята не ме притесняват и за миг. Наложи още санкции, Доналд Тръмп!“, заяви държавният глава на южноамериканската държава.

„В Съединените американски щати можеш да станеш президент с 3 милиона гласа по-малко от своя опонент“, каза още Мадуро, визирайки победата на републиканеца над кандидатката на демократите Хилъри Клинтън.

„Каква страхотна демокрация!“, посочи Мадуро. По думите му санкциите показват „отчаянието“ на Тръмп и омразата му към социалистическото правителство в Каракас.