Изкуство и Общество

Подписахме Договора с Македония (ВИДЕО)

Преди броени минути премиерът на Македония Зоран Заев и българският му колега Бойко Борисов сложиха подписите си под Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония.

България и Македония направиха историческа стъпка напред. С подписването на договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество показахме на света, че на Балканите мирът и дружбата са по-важни от всичко.

Този договор не е насочен срещу никой от нашите съседи.

Той е насочен само към просперитета на двете държави. След 10 години резултатите от тази среща ще бъдат видими, заяви при подписването българският премиер.

България и Република Македония, без посредници и модератори, сме стигнали до извода, че мирът и добросъседството са по-важни от всичко останало. Неслучайно хората са казали, че гледайки назад, ще се спънеш и ще паднеш. Решихме да гледаме напред и съм сигурен, че ще има видими резултати от подписването на Договора за добросъседство. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, след като с премиера на Република Македония Зоран Заев подписаха Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между двете държави. „Терминът „обща история“ обединява и дава перспективи, а не разделя“, категоричен беше Борисов. По думите му подписването на документа дава тон за политическа стабилност и зрялост. Носи също така послание за мир, дружба просперитет, за инвестиционен климат, както…