Изкуство и Общество

Застреляха руски бизнесмен, излязъл да потича

В руската столица Москва беше убит виден бизнесмен, съобщи „Интерфакс“. Убит е 52-годишният Андрей Чернов, съучредител и директор на „Крокус Сити Океанариум“.

Разследващите разкриха, че тялото на богаташа е намерено в петък сутрин. Неизвестен извършител е стрелял шест пъти по топ мениджъра.

Силите за сигурност работят по няколко версии. ТАСС съобщи, че Андрей Чернов е бил застрелян по време на сутрешното му тичане. Неговите близки посочват, че той е нямал конфликт със свои колеги и конкуренти на работното място.

Първоначалната информация сочи, че бизнесменът е убит от професионалист, който не е оставил следи. Убиецът е следял жертвата няколко дни и е знаел навиците му.

Тялото на бизнесмена е открито от жена, която е разхождала кучето си. Полицията разпитва близки и познати на застреляния мъж. Андрей Чернов, заедно със свои бизнес партньори, открива „Крокус Сити Океанариум“ през 2016 година.

Повече от 5000 вида риби от различни краища на света са събрани в един аквакомплекс, за да задоволят любопитството на посетителите в Красногорск.