Изкуство и Общество

Загиналата украинка се е возела в български Mercedes

Шофьорът на бившата украинска депутатка, която загина в тежка автомобилна катастрофа в Хърватия, е българин, съобщи LB.ua, позовавайки се на хърватските медии.

На 36-годишна възраст, дни преди рождения си ден, загина бившата депутатка от украинската Върховна Рада Ирина Бережная. Инцидентът е станал близо до Масленица, Хърватия.

Превозното средство е било управлявано от 38-годишен български гражданин. Автомобилът Mercedes е с българска регистрация. Колата е излетяла от пътното платно и се е забила в стълб.

Бившата депутатка и шофьорът загинаха на място. 8-годишното дете на Ирина Бережная бе прието в болница за лечение. Хърватските власти временно са затворили пътя заради тежкия инцидент.

Ирина Бережная – адвокат по образование, беше част от Партията на регионите. Тя бе депутат във Върховната Рада в периода между 2007 и 2014 година.

Бережная беше и член на комисията по правните въпроси в украинския парламент, както и ръководител на подкомисията по защита правата на хората и свободите на гражданите.