Изкуство и Общество

Как във Великобритания лекуват педофилите?

Педофилите може и да потискат желанието си да посягат на истински деца, ако вместо това ги заменят със секс кукли, които приличат на деца, смятат експерти от организацията „StopSO“ (Организация за специално лечение и превенция на сексуалните нападения), предлагаща специална терапия за предотвратяване на сексуални посегателства.

Секс куклата дете за педофила е като метадона за пристрастен към хероина, разяснява Джулиет Грейсън, психосексуален терапевт към организацията.

„За някой, който има изключително привличане към деца, няма законен начин, по който да задоволи нуждата си… Познавам мъж, който имаше секс кукли деца – две на брой, и беше доста щастлив, че може да ползва тях, вместо да посяга на деца. За него чувството не беше прекрасно, но със сигурност беше по-добре от нищо“, обяснява терапевтът, цитиран от vesti.bg.

„StopSo“ разполага с 200 терапевти, които са обучени да работят във Великобритания с хора, които изпитват привличане към деца. Грейсън отбелязва, че поне 38 процента от клиентите на организацията ѝ не са засичани от радара на властите.