Изкуство и Общество

Абрамович пак се развежда

Руският милиардер и собственик на английския футболен отбор „Челси” Роман Абрамович и съпругата му Даря Жукова обявиха, че се разделят след 10 години съвместен живот, съобщи британското издание Daily Mail. „Взехме трудно решение като това да се разделим, но оставаме близки приятели, родители и партньори в различни проекти, които съвместно реализираме”, пишат в изявление пред медиите двамата. Те ще продължат работа по поддържането на Музея на съвременното изкуство „Гараж” в Москва и културния център „Остров Нова Холандия” в Санкт Петербург.

Двамата ще продължат заедно да възпитават децата си – Аарон и Лея, родени съответно през 2009 г. и 2013 г. Абрамович има двама сина и три дъщери от предишния си брак с Ирина Абрамович (Маландина).

Той и Жукова са се оженили още през 2008 г., но официално това стана ясно едва през 2014 г. Руският милиардер е на 139-то място в класацията на Forbes на най-богатите хора в света. Неговото състояние възлиза на 9.1 млрд. USD.

Абрамович също така притежава редица луксозни имоти на Острова, колекции от ценни произведения и голям авиопарк, включително Boeing 767. Той е собственик на яхтата Eclipse, която е с дължина 162.5 метра.