Бизнес и Политика

Работодатели разтревожени за „Дунарит“

Работодателските организации призовават Спецпрокуратурата и полицията да разделят въпроса за наказателното производство срещу управителя на „Дунарит“ АД и тълкуването дали предприятието може да продължи да функционира. Това става ясно от позиция на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българска стопанска камара (БСК) и Българска търговско-промишлена палата (БТПП), изпратена до медиите.

На този етап ние ще се въздържим от коментари за това, кого би облагодетелствало спирането на „Дунарит“ АД, пишат работодателите. Те напомнят, че макар и неволно, действията по спирането на „Дунарит“ АД несъмнено дават на неговите конкуренти в глобален мащаб неочаквано конкурентно предимство, пишат работодателите.

Изявленията на бизнеса са в резултат на предприетите действия спрямо стратегическото предприятие от българската отбранителна промишленост „Дунарит“.

Ето и текстът на декларацията:

Асоциация на организациите на българските работодатели (АОБР) посреща с голямо безпокойство новините около стратегическото предприятие за българската отбранителна промишленост – „Дунарит” АД. На 04 август 2017 година, управителят на дружеството – Кръстю Тодоров Кръстев е уведомен с писмо с рег. № 328600-47129 на Главна дирекция „Национална полиция” при МВР, че във връзка с получено писмо от Специализираната прокуратура към Прокуратурата на Република България, с което управит…