Изкуство и Общество

Руснаците, убили млад мъж, са имали военна подготовка

Руските граждани, които пребиха до смърт 22-годишен мъж в испанска дискотека, са имали военна подготовка. Това твърдят свидетели на трагичния инцидент, съобщи руското издание „Русия днес“.

Свидетели посочват, че нападателите изглежда са се занимавали със силов спорт или са имали военна подготовка. 22-годишен италианец беше пребит до смърт от трима руски граждани в дискотека в курортния град Лорет де Мар.

Разследващите разкриха, че нападателите са чеченци, които са потърсили убежище във Франция. И тримата бяха задържани. Първоначалната информация сочи, че те са атакували италианеца заради възникнал спор на дансинга на нощното заведение.

Има данни, че чеченецът, ритнал фатално падналия мъж в главата, е професионален състезател по борба. Николо Чиати беше настанен в болница, но почина от тежките наранявания по главата, причини от силни удари.

Италианският външен министър Анджелино Алфано се свърза с испанските си колеги и подчерта нуждата от сурово наказание за тези, отговорни за бруталното убийство на италианския гражданин.

Двама от тримата чеченци бяха освободени по-късно от испанските власти. Италианските власти разкриха, че са разтревожени от тази информация.

Испанската дискотека, в която се разигра трагедията, беше затворена от испанските власти. Води се разследване къде са били охранителите на заведението по време на инцидента.

* Предупреждение: Кадрите съдържат сцени на насилие!