Изкуство и Общество

Барселона остава под обсада (СНИМКИ)

Туристическата улица „Рамбла“ в центъра на испанската столица Барселона, където вчера беше извършен атентатът с бус, остава затворена, предаде Reuters.

Представители на полицията заявиха, че улицата е отцепена за пешеходци и пътни превозни средства. Разрешава се да преминават единствено туристите от околните хотели. В центъра на Барселона навсякъде дежурят служители на органите на реда. Полицията засега не може да каже кога ще бъде възстановен достъпът до района.

В резултат на атентата са пострадали граждани на най-малко 24 страни. Каталунски полицейски източник, цитиран от Reuters, заяви, че обитателите на жилището, където вчера сутринта е имало взрив, свързан с атентата в Барселона, са приготвяли експлозиви.

В момента се провежда операция за откриване на шофьора на буса.

Двамата мъже, арестувани след атентата в Барселона, са свързани със случилото се, но нито един от тях не е шофьорът, заяви полицията.

Полицията потвърди, че мъжът, прегазил двама полицаи на КПП в Барселона, е бил застрелян, но добави, че този случай не е свързан с атентата с буса.

Шофьорът на микробуса е напуснал автомобила и е тръгнал пеша и както изглежда, не е въоръжен, заяви каталунската полиция на пресконференция.

Тя съобщи още, че единият от двамата арестувани е мароканец, а другият е от испанския анклав в Северна Африка – Мелиля. Арестувани са в два различни града в Каталуния, Рипол и А…