Изкуство и Общество

Турчин не пуснал терористите в ресторанта си

Турски собственик на ресторант в Барселона не пуснал терористите да влязат в заведението му в деня на кървавите събития, съобщи „Хабер Къбръс“.

27-годишният Ерджан Джан разказа след атентата, че внезапно той и клиентите на заведението чули силен шум, викове, и веднага разбрали, че нещо не е наред.

На улицата пред ресторанта му „Луна де Истанбул“ е настъпила паника и хората са бягали в различни посоки. Ерджан Джан мигновено заключил вратата, а според свидетели двама терористи се опитали да влязат именно в него.

Испанските медии дори съобщиха в часовете след атаката, че терористи са се барикадирали в турски ресторант със заложници, но тази информация впоследствие бе опровергана.

Вестник „Ватан“ излезе със заглавие „Испания говори за турчин, който не пусна терористите в ресторанта си“. Най-малко 14 са жертвите на терористичното нападение в сърцето на Барселона, а десетки други са ранените, някои в критично състояние.

Турският президент Реджеп Ердоган изпрати съболезнователна телеграма по испанския си колега, посочвайки, че за пореден път се е видяло „бруталното лице на терора“.