Спорт

Липи е впечатлен от миланските грандове

Бившият треньор на италианския национален отбор по футбол Марчело Липи е впечатлен от миланските грандове Интер и Милан, които се подсилиха по време на трансферния прозорец.

Италианският наставник заяви, че „росонерите“ са изградили добра основа, докато „нерадзурите“ са направили удар с назначаването на Лучано Спалети.

„В Китай на двата отбора се обръща голямо внимание. Милан работят добре по време на меркатото. Мисля, че Монтела ще играе с трима в защита“, сподели Липи.

По отношение на техните градски съперници Интер Липи посочи, че „Спалети е най-добрата гаранция за амбициите на този отбор“. По думите му Интер по класа изостават единствено на Ювентус и Наполи в Италия.

Милан изхарчи над €200 милиона по време на трансферния прозорец, докато Интер също привлече някои обещаващи футболисти, както и опитни такива в лицето на Борха Валеро.

Новият сезон в калчото е очакван с огромен интерес от страна на тифозите, защото няколко тима имат реални амбиции за златните медали и спиране хегемонията на Ювентус.