Изкуство и Общество

Русия елиминира над 200 джихадисти

Руската бойна авиация елиминира повече от 200 бойци на „Ислямска държава“, насочили се към град Дейр ез-Зор, съобщи руската агенция ТАСС.

При въздушната атака в източната част на Сирия са били унищожени и автомобили, боеприпаси и друга военна техника на джихадистите, посочват руските въоръжени сили.

Руското министерство на отбраната обяви, че са нанесени удари по позиции на терористи, които са пътували към района на Дейр ез-Зор, за да се прегрупират и да оборудват последния си плацдарм на сирийска земя.

Ударът по „Ислямска държава“ може да доведе до поражение на групировката в стратегически важния район. През последните месеци джихадистите загубиха голяма част от завзетите земи в Сирия, както и в Ирак.

Въздушните удари на руската бойна авиация са извършени няколко дни след терористичното нападение в Барселона, отговорност за което пое именно „Ислямска държава“.

Както е известно, Русия е най-близкият съюзник на режима на Башар Асад. Руските въоръжени сили подкрепят режима в борбата срещу „Ислямска държава“ и опозиционните групировки в страната.