Изкуство и Общество

Бивш премиер избяга в Дубай

Бившият тайландски премиер Инглук Шинаватра е избягала в Дубай. Това заявиха високопоставени представители на нейната партия. Вчера тя трябваше да се яви в съда, за да чуе решението на съда по дело за престъпно нехайство, по което можеше да получи до 10 години затвор, предаде Reuters.

Източници от партията й заявиха, че миналата седмица бившият премиер напуснала Тайланд и заминала през Сингапур за Дубай. Там има жилище нейният брат Таксин Шинаватра, самият който живее в самоналожено изгнание, за да избегне присъда затвор за корупция, постановена му през 2008 г.

„Чухме, че отишла в Камбоджа, после в Сингапур, а оттам със самолет в Дубай. Пристигнала е благополучно и сега е там“, каза пожелал анонимност високопоставен партиен функционер.

Заместник-началникът на тайландската полиция генерал Сривара Рангсибрахманакул заяви, че полицията няма данни Инглук Шинаватра да е напускала Тайланд, както и че развоят на събитията се следи внимателно.

Репортер на Reuters не е бил допуснат от охраната да влезе в затворения комплекс „Емирейтс хилс“ в Дубай, където има жилище Шинаватра.