Спорт

Спешно се търси купувач за ЦСКА Москва

Президентът на ЦСКА (Москва) Евгений Гинер се е активизирал в спешното търсене на купувач на клуба, информира xsport24.ru. Проблемът пред него е свързан с изключително неблагоприятната за чуждестранни инвестиции икономическа среда в страната и наложените международни ограничения. Това налага Гинер да търси местен купувач в условията на изключително сенчест бизнес в Русия.

Причината Евгений Гинер да търси купувач за клуба, в който играе българският национал Георги Миланов, са собствените му финансови проблеми. Той загуби почти целия си енергиен бизнес в Украйна. През март тази година той се договори с „Алфа Банк“ за преструктуриране на задълженията си в размер на 100 милиона долара. През ноември президентът на ЦСКА (Москва) трябва да внесе пари, с които в момента не разполага.

Освен това той има и необслужван кредит в размер на 240 милиона долара към „Внешекономбанк“. Наскоро Гинер продаде 25% от акциите си в „ТНС Енерго“, но това не помогна особено за облекчаване на задълженията му.

Именно с бедственото финансово положение на президента се обяснява и скромната трансферна активност на ЦСКА (Москва), които в последните години или привличат свободни агенти, или взимат играчи с ниски трансферни суми. През последните два сезона „армейците“ едва свързват двата края и залагат предимно на кадри от клубната школа.

57-годишният Гинер е президент на ЦСКА (Москва) от 2001 година. За този период клу…