Бизнес и Политика

Избраха фирма, която ще отговаря за транспорта по време на евро председателството ни

„Карат-С” е транспортната фирма, която ще превозва депутатите и служителите по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Другата транспортна фирма, която е била включена в надпреварата, е била „Юнион Ивкони”. Днес изтича срокът, в който последната може да обжалва направения избор.

Фирмите, които искаха да участват в търга трябваше да подадат документи до 11 август. Седмица след крайния срок комисията, която разглежда кандидатурите избра победителя. Критерият на избор е била цената. „Карат-С” е предложила най-ниската и това я прави победител.

Сборът от единичните предложения за наем на три вида автобуси с водачи за денонощие (съответно с минимум 15, 30 и 50 броя седящи места) е 1660 лв. без ДДС. За сравнение, „Юнион Ивкони” е дал цена от 1810 лв. за същата услуга.

Задачата на „Карат-С” е да превозва делегатите на събитието, които са от категория В, С и D (т.е. не най-висшестоящите гости) от местата, където са настанени до там, където се провеждат конференциите с транспорт осигурен от българска компания. Това са местата НДК, резиденция „Бояна” и там, където се провеждат официалните вечери. Изискването е било компанията да може да превози в едно и също време 1000 души. Изпълнението на поръчката е от 1 ноември 2017 г. до 30 юни 2018 г.

Това е един от най-спокойно извършените търгове до момента, свързан с председателството. Досега имаше сканд…