Интериор

Прелестна къща в Словения с дървен интериор и екстериор

В днешния материал ще направим едно бързо пътешествие до Словения, където дълбоко скрита в борова гора, откриваме една новопостроена къща. Проектът за горския дом е възложен изцяло на архитектурното студио Studiopikaplus, а резултатите са повече от впечатляващи. Специално внимание е обърнато върху точното местоположение на сградата, за да може да се запази непокътната околната среда и да се осигурят приятни гледки от всички прозорци. Къщата е разположена върху един малък хълм, което и позволява да предложи на своите обитатели гледки „от високо“, които разкриват естествената красота на заобикалящата я природа.


Дървото се използва като доминиращ материал, като това позволява естественото вписване на нова къща в горския пейзаж. Опростеността на екстериора е допълнен от наклонени странични фасади, които правят формата на къщата интересна и нестандартна.

Интериорът на горската къща е също толкова очарователен, колкото и нейния екстериор. Основният материал отново е дърво, като това създава една естествена топлина, която трудно би могла да се създаде от друг вид материал. Всекидневната, трапезарията, кухнята и сауната са разположени на първия етаж, а на върха са позиционирани двете спални.

Всички стаи, с изключение на банята, са обградени от големи стъклени фасади, позволяващи на приятните горски цветове и естествени елементи да запълнят интериора. Големите прозорци на първия етаж са с опция за скриване, което прави къщата по-добре изолирана и подготвена за зимните месеци.