България Север, Общество

Внесоха при областния подписка за пътя до Скалско и кариерата

снимка: Областна администрация – Габрово

Подписка, в подкрепа на искане за ремонт на пътя, в района на кариерата за инертни материали „Чериковец“ и асфалтовата база на фирма „Димас“, сигнализация на опасните участъци и проверка за обхвата и правилата на работа на собствениците на кариерата беше предадена днес на областния управител Невена Петкова от кметския наместник на с. Скалско Стефан Иванов.

Мотивите за това са напълно разрушената и на места липсваща асфалтова настилка, ограничаващите видимостта храсти и дървета, липсата на пътни обозначения, сигнализация и постоянно преминаващи тежкотоварни камиони на фирмата.

Хората са притеснени, че районът, който е част от НАТУРА 2000 и е активен туристически маршрут, представлява вече сериозна опасност за преминаващите. Областният управител се ангажира със случая и обясни, че още предходната седмица заместник – областният управител Мария Пенева заедно с директора на ОПУ – Габрово Деян Георгиев са направили оглед на място.

Обсъдена е възможността за подобряване на участъка, който е част от републиканската пътна мрежа.

Мария Пенева, която присъства на срещата каза още, че тази подписка ще бъде приложена към искането за отпускане на средства от Агенция“ Пътна инфраструктура“ и очаква през октомври да се реализират дейностите, с които да се подобри състоянието на посочения участък.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730