Интериор

Седмокласник от Свиленград спечели два национални художествени конкурса

Седмокласникът от Свиленград Георги Костадинов е победителят в Националния конкурс за рисунка „Моята българска бродирана риза“. Талантливото момче е спечелило първо място в своята възрастова група. Картината на Георги е вдъхновена от ярките тракийски шевици, характерни за района на Свиленград.

Конкурсът е организиран от Българско училище „АзБуки” в Рим и Колеферо към Културна асоциация „Асен и Илия Пейкови” в Италия. В него са участвали българчета на възраст от 6 до 19 години, ученици от български училища в България и ученици от български училища в чужбина. Рисунки са изпратили деца от България, от САЩ, Италия, Украйна, Холандия, Белгия и др.

Талантливият млад художник Георги Костадинов е ученик в ОУ „Иван Вазов“ в Свиленград, а наесен ще бъде в 8-ми клас вече в СУ“Д-р. Петър Берон“. Той е възпитаник на школата на свиленградската художничка Ивалина Недева, която е експерт „Хуманитарни дейности“ в ОбА- Свиленград. Само преди месец – в началото на юли, Георги спечели Голямата награда на журито в Националния конкурс за есе, приказка, стихотворение, рисунка и фотография „България – врата към Европа“.