Спорт

Джон Макенроу вече не вярва в Григор Димитров

Легендарният американски тенисист Джон Макенроу вижда Григор Димитров като огромен талант, който обаче никога няма да се реализира до край.

Бившият номер 1 в световната ранглиста и носител на 7 титли от Големия шлем не за пръв път критикува или изказва разочарованието си от Григор Димитров и играта му. Сега Макенрол коментира тазгодишния провал на най-добрият ни тенисист, както и евентуалните му шансове да влезе в лигата на големите играчи, в интервю за Sportal.bg

Макенроу не е убеден, че нашенецът има шансове да спечели трофей от Големия шлем изобщо.

„Честно казано, не знам. Наистина. Понякога съм убеден, че ще успее, друг път съм убеден, че няма. Ако ме бяхте попитали преди няколко години, отговорът ми щеше да бъде твърдо „Да“. Сега обаче, нещата са по-различни. На Australian Open изигра много силен ½-финал срещу Надал. Според мен, това беше най-силният мач в кариерата му. Но след това отново се заредиха неубедителни резултати и всички си казаха „Хайде, пак“. В Синсинати отново беше на топ ниво и изглеждаше, че най-после е готов да влезе в клуба на най-големите. И тогава дойде отпадането му още във втория кръг на US Open“, коментира американецът.

„Григор е добро момче, тренира здраво, отношението му е правилно, но въпреки това се опасявам, че ще си остане един огромен, но нереализиран докрай талант. Силно се надявам да ме опровергае“, каза още Макенроу.