България Север, Общество

Глутница кучета тероризира „Колелото“

Глутница бездомни кучета, наброяваща 7-8 четириноги, тормози квартал „Христо Ботев“ в Габрово и предизвикват недоволството на гражданите. Това алармира на редакционната ни поща читател, изпратил ни снимки на глутницата безпризорни и кратък коментар към фотосите.

По думите му скитащите в квартала кучета налитат да хапят хора и представляват сериозна заплаха за живота и здравето на гражданите. Това предизвика репортерска проверка, извършена от екип на медията в квартала.

По време на обиколката ни в района на „Колелото“ не успяхме да установим глутницата, но при разговор с жители от квартала дали са я виждали бяхме осведомени, че най-често групата бездомни четириноги може да бъде засечена в района известната квартална месарница.

Според хората от квартала безпризорните кучета разчитат на подаянията на габровци, но са категорични, че вещаят опасности, защото ако не бъде обърнато внимание и не бъде търсено решение за справяне с проблема може да настъпи трагичен инцидент.

Каква ще бъде реакцията на компетентните институции в нашия град, предстои да разберем.

Ако и Вие желаете да ни покажете вашия поглед към събитията от деня, изпращайте ни снимки, коментари, мнения и сигнали на адрес: info@gabrovonews.bg, а ние ще ги предоставяме на вниманието на широката общественост.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730