България Север

„Сънища край реката“ представя Чавдар Петров в Арт център Плевен

Изложба живопис на Чавдар Петров ,,Сънища край реката“ ще бъде открита днес, 12 септември 2017 г., от 18,30 часа, в Арт център Плевен.

Чавдар Петров е роден през 1955 г. в с. Екзарх Йосиф, Русенско. Завършил е Художествената гимназия в Казанлък и Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”, специалност „Живопис”. Член е на Съюза на българските художници от 1985 г.
Има над 20 самостоятелни изложби в София, Пловдив, Видин и други градове у нас, както и в Париж. Участвал е в колективни изложби в България, Сърбия, Румъния, Русия, Украйна, Чехия, Германия, Австрия, Франция, Южна Корея. Притежава национални и международни награди. Негови творби красят Националната художествена галерия и много други галерии в страната, както и частни колекции у нас и в чужбина – във Великобритания, САЩ, Белгия, Франция и др. Чавдар Петров е носител на националната награда за изобразително изкуство „Захарий Зограф” за 2016 г.

Материалът „Сънища край реката“ представя Чавдар Петров в Арт център Плевен е публикуван за пръв път на BG Север – Новини на часа.