България Север

Да изчистим парк Кайлъка заедно!

Утре, 16 септември, в Плевен ще се проведе акция за почистване на парк Кайлъка. Държавни, общински и образователни институции и плевенчани ще съсредоточат своите усилия в почистването на парка, включвайки се в Националната кампания „Да изчистим България заедно”.

Участниците от Областната администрация, Община Плевен, БДДР, МУ и граждани в два лъча ще тръгнат едновременно в 10,30 часа от Моста и от района на басейните към хотел „Кайлъка“ и ще се срещнат до чешмичката на алеята между Летния театър и Зоопарка. Сборният пункт не е избран случайно – идеята е, че тази чешма многократно се разрушава от вандали и сега тя за пореден път ще е възстановена в по-стабилна конструкция.

На началните пунктове ще бъдат осигурени ръкавици и чували за желаещите да се присъединят към инициативата, като е наета и фирма, която да извози събраните отпадъци.

Контейнери с вместимост 4 и 7 куб. м са разположени на следните адреси:
– ул. „Гренадерска“ 36, бл. „Юли“
– кв. „Дружба“, до бл. 134 и до бл. 135
– бул. „Данаил Попов“ 2-4 (градинката между „Била“ и „Здравкомерс“)
– кв.“Стара гара“, ул.“Витска равнина“
В кварталите „Дружба“ и „Стара гара“ гражданите могат да поставят отпадъците (редно е в чували) до съдовете за битови отпадъци, откъдето по-късно ще бъдат извозени.

Материалът Да изчистим парк Кайлъка заедно! е публикуван за пръв път на BG Север – Новини на часа.