Изкуство и Общество

Експлозия в лондонското метро

Взрив избухна в лондонското метро, съобщиха медиите на Острова. Инцидентът е станал на станция „Парсънс грийн“, посочиха британските сили за сигурност.

Свидетели разкриха, че експлозивното устройство е било поставено в торба близо до вратата на вагона. Няколко души са ранени, няма информация за жертви.

Би Би Си съобщи, че е възможно устройството да е било поставено в бяла кофа. По случая се води разследване. Някои от пострадалите са получили лицеви изгаряния.

Тежковъоръжени полицаи бяха изпратени към мястото на инцидента, както и екипи на бърза помощ. Засилено е полицейското присъствие в станциите на лондонска подземна железница.

Свидетели разкриха, че е настанала паника в мотрисата. Полицията води разследване какво е било съдържанието на торбата и дали става въпрос за самоделно взривно устройство.

Вече официално взривът на лондонската гара „Парсънс грийн“ е считан от британските власти за терористичен акт. Изглеждаше като кофа с майонеза. Така очевидец описа пред BBC на какво е приличало взривното устройство, което избухна по-рано днес на метростанцията „Парсънс грийн“ в Лондон.