Изкуство и Общество

Лондон се възстановява след атентата (СНИМКИ)

Лондонската транспортна администрация съобщи, че е отворила отново метростанцията, където вчера частично експлодирала бомба рани 29 души, предаде Reuters.

Част от пострадалите бяха ранени от експлозията, а други – при последвалата блъсканица сред пътниците в пиковия час. Никой от ранените не е с опасност за живота.

Станция „Парсънс Грийн“ заработи отново в 1:30 часа тази нощ, повече от 17 часа след експлозията.

Вчера Великобритания повиши до максималното – „критично“ – равнището за терористична заплаха след бомбения взрив във влак на лондонското метро. Това означава непосредствена опасност от атентат.

Има арестуван във връзка с нападението. Издирват се още заподозрени. На обществени места в цялата страна са разположени войници, които да помагат на полицията да предотвратява нападения.

Решението за разполагане на войници е рядка стъпка за Великобритания. Премиерът Тереза Мей каза пред медиите, че това ще осигури допълнителна защита по време на разследването.

Самоделната бомба, която изглежда не е избухнала докрай, беше петото голямо терористично нападение във Великобритания тази година. Отговорност пое „Ислямска държава“. Екстремистите поеха и отговорността за други нападения, извършени тази година във Великобритания, включително две в Лондон и едно на поп-концерт в Манчестър.

Британски полицай номер 1 Марк Роули заяви късно снощи, че разследв…